2006

Weekendje Gent


Camperplaats: Gentbrugge
Driebeekstraat 22
GPS; 03°43’31” O 51°03’53” N

Vrijdag 4 november 2006

We vertrekken zo rond half tien uit Rotterdam, drinken even koffie bij de grens in Hazeldonk en komen zo rond twaalf uur aan op de camperplaats. Deze ligt vrijwel langs de snelweg en is ( zeker met een GPS) makkelijk te vinden. Eerst maar even lunchen in de camper en dan met de tram naar de stad. De tramhalte is vrijwel naast de camperplaats en je bent dan in een kwartiertje midden in het centrum van Gent. Een kaartje kun je in de tram kopen ( € 1,50) maar is goedkoper als je ze in de stad uit de automaat haalt (€1,20). De automaten staan bijna bij iedere tramhalte.
Het is goed weer en het is gezellig druk in de stad. We zijn hier al eens eerder geweest met onze (oude) camper en kennen al een beetje de weg door het centrum. Wat we nog niet gedaan hebben doen we deze middag. We gaan de toren van het Belfort op. Gelukkig is er wel een lift, want anders is het een hele klim naar boven. Op de diverse etages van het Belfort is van alles te zien en boven heb je een schitterend uitzicht over de stad. We zijn er rond het hele uur en dan slaat de grote klok. Een leuk gezicht om dat eens van heel dichtbij te zien gebeuren.
Daarna steken we het plein over om de St. Baafskathedraal te bezichtigen. De kerk is ontstaan uit een kapel die daar al in 942 is gebouwd. De preekstoel is heel apart en is een rococo kunstwerk uit 1745.
Na al dat geloop zijn we behoorlijk toe aan een lekker Belgisch biertje dat we gaan drinken in een van de vele brasserieën aan het Sint Baafsplein. Als we weer buitenkomen is het inmiddels gaan regenen en begint het al donker te worden. We gaan maar weer terug naar de camper.

Zaterdag 5 november
Het is weer droog en we gaan dus na het ontbijt weer met het trammetje richting centrum. Lekker dwalen langs al die prachtige middeleeuwse huizen en prachtige straatjes. Marian blijft foto’s maken !
We komen langs het Museum voor Volkskunde dat de vorige keer toen we hier waren gesloten was. Nu is het wel open, en we gaan het dus bekijken. In het museum is een goed beeld van het Gentse leven van zo rond 1900 te zien in allerlei kamers met nagebouwde winkels en ambachtenOok is er een vleugel waar stijlkamers zijn gemaakt in jaren ’50, ’60 en’70 stijl. Erg mooi gedaan allemaal.
Toen wij gisteren hier ronddwaalden hebben we een Bretons eethuisje ontdekt en we gaan daar vandaag lunchen. Lekker crepes eten met een flesje cidre er bij, mmmmmmmmmmmmm. Bij onze wandeling komen we  op de Koornmarkt een kraam tegen waar ze allerlei gevulde olijven, olie en heel bijzonder soorten salami verkopen. We kunnen de verleiding niet weerstaan en kopen een salamiworstje waar ook roquefort in verwerkt is en wat met gedroogde tomaat gevulde grote olijven.  De vorige keer dat wij hier waren, in 2004 was dat geloof ik,  heeft Marian in een winkeltje heel mooie oorbellen gevonden en zij wil graag nog eens terug naar dat winkeltje. De winkel kunnen wij terugvinden, maar helaas is het helemaal van karakter veranderd en is er niets meer terug te vinden van al die mooie oorbellen en kettingen die er toen waren. We lopen inmiddels al bijna de hele dag te slenteren door deze prachtige stad en dat beginnen we aardig te voelen. Het is zo rond een uur of zes en we gaan weer terug naar de camper. Maar niet voordat wij bij het “Kaas Mekka” langs zijn geweest. Een winkel waar je volgens mij zo ongeveer alle kazen die in Europa ergens gemaakt worden wel kan vinden. We kopen een drietal heel spannend uitziende kaasjes en zien de avond met veel plezier tegemoet met die lekkere kaasjes en een goed glas wijn.

Zondag 6 november
Het is nog steeds heerlijk weer en gaan dus in de morgen weer naar het centrum. We stappen uit bij de “Kouter” waar op zondagmorgen een bloemen en plantenmarkt is en op een van de hoeken een soort kiosk staat waar je een portie oesters en een glas champagne of witte wijn kan kopen. Je eet dat gewoon buiten op straat aan sta-tafels die daar staan op. Iets dat wij in Nederland helemaal niet kennen, maar wel een heel leuke sfeer heeft. Koffiedrinken doen we in een cafe’tje aan de Graslei dat in zo’n mooi oud middeleeuws pand zit. Het is 5 november en de mensen zitten buiten op de terrasjes ! Na de lunch gaan we terug naar de camper en gaan weer terug naar huis. Het was weer een prima weekend in een schitterende stad. We hebben ergens gezien dat er in december kerstmarkt is op het Sint Baafsplein. Grote kans dat wij dan weer hier zullen zijn.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie