200 6

Hemelvaarttour Duitsland
24 t/m 28 mei 2006
Vertrek Km. 95818
Woensdagmorgen na de koffie vertrekken we voor een paar dagen naar duitsland met de camper. Het zal waarschijnlijk de laatste trip zijn met onze Adriatik. We zijn van plan naar Wachtendonk te gaan, een klein plaatsje net over de grens bij Venlo. Volgens de Reisemobil Bordatlas heeft het een oude stadskern en is er een goede camperplaats. Onderweg geeft de GPS aan dat de route gewijzigd wordt in verband met de verkeerssituatie. Het is de eerste keer dat de TMC module van de GPS dat meldt. Onderweg krijgen we een sms binnen van campervrienden, die melden dat ze lekker voor drie weken vertrekken naar Zuid Frankrijk. Ik meld dat wij onderweg zijn naar Wachtendonk.

Wachtendonk 24 mei
GPS: 9°19'50” O
51°24'23”N

Km. 96023


Het is even in de middag als wij aankomen, dus eerst maar even lunchen. De (gratis) camperplaats is erg goed aangegeven en er kunnen denk ik zo'n 15 wagens staan. Er is stroom- en een sanizuil. We gaan het stadje verkennen. Het is er bijna uitgestorven , maar het is wel mooi. Even buiten de stadskern in een park, zijn ook nog de resten te vinden van een oude burcht. Als we terug zijn bij de camper is er inmiddels een andere Nederlandse camper gearriveerd en ondanks het matige weer kunnen we gezellig buiten even een praatje met ze maken. Ze komen net van Antwerpen en vertellen dat je daar op de linkeroever bij camping “De molen” kunt staan voor € 7,50 met alle voorzieningen. Terwijl wij zitten te kletsen, komt er een camper binnen en we zien dat het onze vrienden zijn die bij ons een tussenstop maken voor ze doorrijden naar Frankrijk. Het wordt dus een erg gezellige dag verder.


Keulen 25 mei
GPS:  9.98325 O
        50.96275 N
Km: 96115


Het heeft de hele nacht behoorlijk geregend. ’s Morgens is het redelijk en na de koffie vertrekken we richting Keulen. Alles bij elkaar is het net 90 km verder als wij bij de camperplaats langs de Rijn aankomen. We zijn wel erg blij met ons navigatiesysteem, want dwars door Keulen is niet direct makkelijk om een adres te vinden. De camperplaats is er pas sinds eind vorig jaar en staat nog niet eens in de Bordatlas vermeld. Het een grote camperplaats waar wel zo’n 50 wagens kunnen staan. Stroom is er maar beperkt.
Het is nogal regenachtig en niet erg uitnodigend om direct weer op pad te gaan. We blijven dus maar even in de camper hangen en ik ga dit verslag maken en de foto’s inladen.
Als het even wat droger lijkt te worden gaan we toch maar even met de U baan
naar het centrum. De halte van de U baan is amper 5 minuten lopen vanaf de camperplaats en het is dan 5 haltes om bij de Dom in het centrum te komen.
Het is hemelvaartsdag en dus zijn alle winkels gesloten. Mooi moment om de Dom van binnen te gaan bekijken. Wat een gigantisch grote en mooie kerk is dat. Als we weer buiten komen gaan we eerst maar eens wat drinken  en inmiddels is het weer behoorlijk gaan regenen. We gaan dus maar terug en brengen de avond met een goed glas wijn en een boek verder door.

26 mei.
We blijven vandaag nog in Keulen en gaan weer met de U baan richting Dom. Over deze dag kunnen we kort zijn. Het blijft de hele dag achter elkaar regenen en dus hebben we zowat alle winkels in het centrum van binnen gezien.In de loop van de middag zijn we maar weer terug gegaan en vermaken wij ons in de camper.

Aken 27 mei
GPS   6° 5’ 55”  O
       50° 45’44’  N
Km:  96192


Na het ontbijt vertrekken we richting camperplaats Aken. We zijn hier al een aantal keren geweest en het is een van de mooiste camperplaatsen die wij kennen in het grensgebied. Hij is gelegen in Aken Burtscheid aan de Brandenhoferweg 11, en heeft supergrote camperplekken, overal water en stroomaansluiting en een prima toilet- en douchegebouwtje. Natuurlijk kun je er water lozen en vullen en WC legen. ’s Morgens om half negen is de bakker er voor verse broodjes. Een prima plek dus voor een of meerdere nachten.
Aken als stad is ook heel gezellig om naar toe te gaan en de bushalte is op 10 minuten lopen. Griekenland fanaten als we zijn, kunnen we het daar nooit laten om te lunchen bij de grote Griekse cafetaria die er is in het centrum waar ze geweldige giros hebben. Als we in de loop van de middag zo ongeveer versleten zijn van het slenteren gaan we voor we terug gaan eerst nog even een goed glas Rioja Blanco drinken op het binnenterras bij het oude postkantoor. Het begint weer te regenen en dus gaan we maar weer terug naar de camper.

28 mei
Om half negen even verse croissants halen en broodjes voor de lunch onderweg en dan rustig ontbijten en na de koffie gaan we maar weer rustig op weg naar huis. Het was de laatste reis met onze fantastische Adriatik camper. Over twee weken komt onze nieuwe Hymer. Toch wel jammer om afscheid te nemen van deze wagen waar wij zo veel mooie en leuke dingen mee beleefd hebben de afgelopen jaren.

Foto's
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie