Week 1
Week 2
Week 3
Week 4
Week 5
Week 6
Week 7
Week 8
Week 9

Gastenboek

Foto's

Zaterdag 2 mei
Route: van Wenen naar Budapest
Vandaag gereden Km 258
GPS: N 47°30'55" O 18°58'24"
Adres: Zugligeti Ut 101
Kosten : € 27,-
Woensdag 29 april
Route: van Pluznà naar Wenen
Vandaag gereden Km 396
GPS: N 48°12'55" O 16°15'02"
Adres: Huttelbergerstrasse
Kosten : € 20,-

Na het ontbijt nemen we afscheid van Huub en Corrij en vertrekken  naar Wenen. Eerst richting Praag, waar we natuurlijk weer in een enorme file terechtkomen. Volgens mij is het rond Praag iedere dag de hele dag file. Als we er  eindelijk uit zijn gaat het redelijk snel naar Brno. Maar wat is die weg verschrikkelijk voor een groot deel. Allemaal van die betonplaten waarop je constant door elkaar geschud wordt.  Ik ben benieuwd of de mooie, maar zeer dunne, Boheemse wijnglazen deze reis overleven. Na Brno gaat het over een tweebaansweg verder richting Oostenrijkse grens.  We zijn van plan naar camping Wien West te gaan en we komen precies aan de ander kant van Wenen de stad binnen. Dat hebben we geweten ! We moeten zo ongeveer heel Wenen door om bij de camping te komen en weten nu gelijk hoe groot en hoe druk Wenen is. Het is nog voorseizoen, en dat is op de camping te merken. Er is volop plaats en kunnen zelf onze plek uitzoeken. Wel jammer dat het een beetje betrokken is en zelfs wat gaat regenen. Maar de temperatuur is goed en we drinken toch onder de luifel maar een borreltje op de goede aankomst.

Donderdag 30 april
s’ Morgens eerst verse broodjes halen  en dan plannen maken voor vandaag. Eerst met de bus en de U-bahn naar het centrum ( 20 minuten). De bushalte is vlak voor de camping. Dan op zoek naar het Hundertwasser Haus. Heel bijzonder om dat zo te zien midden in de stad. Hundertwasser  was een architect die veel overeenkomsten heeft met de stijl van Gaudi. Hij laat complete bomen groeien uit de huizen en op de balkons.  Daarna naar het MAK ( Museum für Angewandte Kunst), waar ook oude kant te zien is. Marian hoopt er op dat zij misschien in de museumwinkel  Oostenrijks kantklosjes kan kopen, maar dat is helaas niet het geval. Na het museum gaan we richting  Stefanskirche en bezoeken ook nog de St. Peter in het centrum. De middag brengen we door in de Hofburg waar we de enorme verzameling tafelzilver en eetgerei van de Oostenrijkse keizer bewonderen en de vertrekken van keizerin “Sissi” bekijken. Na dit vermoeiende geslenter drinken we eerst nog een lekker witbiertje en gaan dan weer terug naar onze camper.

Vrijdag 1 mei
1Mei is in Oostenrijk een nationale feestdag en dat is te merken aan de drukte. Gisteravond al werd het steeds drukker op de camping en als wij vandaag naar slot Schönbrun gaan is het daar behoorlijk druk. Het is er echter zo ontzettend groot, dat die drukte alleen met de rondgang in het slot is te merken. Het park er omheen is zo gigantisch groot, dat je er volgens mij de hele bevolking van Wenen kan laten rondwandelen zonder dat ze elkaar in de weg lopen.
We gaan daarna met de metro door naar de “Naschmarkt”.  Een heel grote en ook al heel oude goederenmarkt die helaas vandaag gesloten is. Dan maar weer door met de metro naar Karlsplatz waar we bij de Opera naar boven gaan om te ontdekken dat wij gisteren bijna langs  Hotel en restaurant “Sacher”zijn gelopen. Als je in Wenen bent, mag je dit natuurlijk niet missen!  Wij doen ons dan ook tegoed aan een Sacherkaffé  en een stuk Sachertorte.  Na deze verwenactie met zeer veel (suikervrije) slagroom, hebben wij het gevoel dat we de rest van de dag niets meer hoeven te eten. Het vele lopen zit ons behoorlijk in de benen, en daarom besluiten we maar om terug te gaan naar de camper.

 

We staan redelijk vroeg op, want vandaag gaan we door naar Budapest. Vanaf Wenen is het ongeveer 250 km en de weg er naar is een moderne snelweg. Het gaat dus allemaal heel vlot. Ook bij de grens is het allemaal veel makkelijker nu al deze landen ook in de EU zitten.  Je moet alleen even een tolvignet regelen bij de grens en wat geld wisselen en dat is het. Voor Hongarije krijg je geen vignet , maar moet je met je kentekenbewijs  even naar een loket waar de gegevens geregistreerd worden en waar je dan een betalingsbewijs krijgt dat je goed moet bewaren. Controle onderweg gaat met camera’s. Tom Tom brengt ons precies voor de poort van de camping die we hebben uitgezocht op het internet gisteren. Het is een oud tramstation en bij de poort staan nog twee oude trams als receptie en minimarket. Bij het inchecken krijgen we het advies om vandaag in ieder geval op het voorterrein te gaan staan, want bij het restaurant is vanavond en vannacht een feest en dat kan wat rumoerig zijn. Op het moment dat ik dit schrijf moet het feest nog beginnen dus morgen meer hierover.

Zondag 3 mei
Het feest van gisteren was dus helemaal niets. Volgens mij wilden ze alleen maar geen campers boven hebben om parkeerplaats vrij te hebben voor de auto’s van de feestgangers. Om 11 uur ‘s avonds was alles al weer donker en stil.
het ontbijtbuffet ( bij de campingprijs inbegrepen!) was prima. Gekookt eitje, kaas, worst, zoet beleg, enz. Daarna bus 291, die vlak naast de camping een halte heeft,  naar het station en vanaf daar met de metro naar het centrum. Wel een gedoe om aan vervoerskaartjes te komen. De automaat werkte niet goed, maar gelukkig ging er een loketje open en konden we het op die manier toch regelen. Bij de metro’s is een behoorlijk strenge toegangscontrole.  Na de kettingbrug over gelopen te zijn, wilden we met de “Siklo”  ( het tandradbaantje naar de burchtheuvel) naar boven. Er stond een  lange rij mensen te wachten, maar we besloten toch maar aan te sluiten. Geen goed idee, want even later bleek het ding kapot te zijn en moesten alle mensen die er al inzaten weer naar buiten. We zijn dus maar naar boven gaan lopen. Vanaf de burchtheuvel heb je een prachtig gezicht over de stad. Op onze wandeling kwamen we langs het paleis van de president van Hongarije en heel veel mooie oude gebouwen.  Zeker de Matiaskerk , die helaas buiten grotendeels in de steigers stond, was van binnen heel mooi maar wel wat somber.  Toen terug naar beneden wel met het inmiddels gerepareerde tandradbaantje en via de kettingbrug  naar de over kant om naar de Stephansbasiliek te gaan. Een heel grote en van binnen indrukwekkende kerk. Heel veel marmer in allerlei kleuren en veel vergulde ornamenten. We voelden de kilometers die we gelopen hadden aardig in de benen en zijn maar terug gegaan naar de camper. In het oude tramstation op de camping zijn we maar gaan eten met een lekker flesje wijn er bij. Zo duur als de camping ( naar verhouding) is, zo verrassend goedkoop is het eten.

Roemenië 2009 week 2
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie