Zwarte Woud 1
 
 
Foto's
Zwarte Woud
Maandag 29 september
Route: van Calw naar Schiltach
Vandaag gereden Km 72
GPS: N 48º 17'27" O 8º 20'32"
Adres: camperplaats parking P1
Kosten : gratis

We gaan pas na de lunch weg uit Calw en het is maar een kort ritje naar Schiltach. De camperplaats is op parking P1 en is goed aangegeven. Jammer dat ze er aan bezig zijn om het riviertje dat er langs loopt te schonen, want dat geeft erg veel troep en glibberigheid op de camperplaats. Je wordt hier ook lek geprikt door de muggen die hier zitten. Schiltach is ook weer zo'n schitterend oud stadje met overal vakwerkhuizen. Helaas is het apotheekmuseum vandaag niet open, want dat ziet er al erg mooi uit aan de buitenkant. Het weer gaat wel betrekken en het ziet er naar uit dat het vanavond gaat regenen.

 

Dinsdag 30 september
Route: van Schiltach naar Schonach via Rotweill
Vandaag gereden Km 91
GPS Rottweil : N 48º 9'19" O 8º 37'44"
GPS Schonach: N 48º 8'44" O 8º 11'18"
Adres Rottweil : camperplaats bij zwembad is gratis
Adres Schonach : camperplaats bij sportveld
Kosten : € 5,-
Vrijdag en zaterdag 3 & 4 oktober
Route: van Oberkirch naar Trier
Vandaag gereden Km 218
GPS: N 49º 44'27" O 6º 37'30"
Adres: camperplaats bij de camping
Kosten : € 6,- per nacht
Zondag 5 oktober
Route: van Trier naar Overpelt ( Belgie)
Vandaag gereden Km 298
Woensdag 1 oktober
Route: van Schonach naar Haslach
Vandaag gereden Km 33 km
GPS: N 48º 16'32" O 8º 5' 7"
Adres: camperplaats bij het Trachtenmuseum
Kosten : gratis
Donderdag 2 oktober
Route: van Haslach naar Oberkirch
Vandaag gereden Km 46
GPS: N 48º 31'44" O 8º 4'21"
Adres: camperplaats
Kosten : € 3,-
Vanuit Schiltach naar Rottweil is maar een kort stukje. Onderweg krijg ik een telefoontje van mijn oudste dochter die mij even feliciteerd met mijn verjaardag. Het is net voor een parking van een fabriek ,dus maar snel even van de weg af om rustig te kunnen praten. Als we bij Rottweil aankomen, blijken de coördinaten niet te kloppen. De camperplaats is ongeveer een Km verplaatst en is nu bij het openluchtzwembad. Hij is splinternieuw en heel groot. helaas doet de sanizuil het nog niet helemaal goed en ben ik 2x een euro kwijt voor water dat er nooit is uitgekomen. Op de fiets gaan we naar het centrum. Althans dat denken we............. we hebben altstadt in de gps gezet en fietsroute en gaan vol goede moed op weg. Helaas, altstadt is een wij die helemaal niet in het centrum is en we moeten een behoorlijk stuk klimmen met de fiets om in het echte centrum te komen. De huizen hier hebben vaak een schitterende erker er aan zitten. dat hebben we nog nergens gezien hier. Natuurlijk vindt je hier ook een mooi beeld van een Rottweiler midden in de hoofdstraat. Het is nog vroeg in de middag als we weer bij de camper zijn en het begint te regenen. We besluiten door te gaan naar Schonach. Ongeveer twee kilometer voor Schonach passeren we het huisje met de grootst koekoeksklok ter wereld. De camperplaats is goed aangegeven en behoorlijk groot. De regen komt inmiddels met bakken naar beneden maar we moeten toch eerst even water innemen, want dat is in Rottweil niet gelukt. Shit......... je moet er speciale muntjes voor hebben. Eerst dan maar gaan betalen in het restaurant van de plaatselijke voetbalclub die ook beheerder is van de camperplaats. Het heet daar heel toepasselijk "de voltreffer". Er staat nog een Nederlands stel naast ons met de camper en daar gaan we samen mee eten in het restaurant. Niet direct een culinair hoogstandje maar ook zeker niet verkeerd daar. Toch nog een beetje verjaardag dus.
We rijden vandaag eerstnog even terug naar het koekoeksklok huisje om dat te bezichtigen. Binnen is er een echt uurwerk achter de gevel gemaakt helemaal van hout. Het een 50x vergrootte kopie van een gewoon koekoeksklok uurwerk. Prachtig om te zien hoe dat werkt allemaal. Daarna richting Haslach en onderweg op de route bij Gutach een stop om het, heel grote, openluchtmuseum te bezoeken. Beslist aan aanrader ! De dag is somber begonnen, maar in de middag wordt het toch weer steeds beter. In Haslach is de camperplaats ook weer prima aangegeven en is vlak naast het Trachtenmuseum. Daar gaan we morgen maar naar toe. Nu eerst even een wandelingetje door het dorp. Het is ook de laatste stop op de vakwerkroute die we tot nu toe hebben gereden. Als wij terugkomen bij de camper zijn onze buren uit Schontach ook gearriveerd. Daar gaan we vanavond een drankje mee drinken in een plaatselijke kroeg.
We starten de dag na het ontbijt met een bezoek aan het Trachtenmuseum. Dat is in een voormalig klooster en heel mooi ingericht. Wij zijn natuurlijk folklore freaks en genieten van alles wat daar te zien is. Het is verrassend om te zien dat de carnavalskostuums dezelfde elementen in zich hebben als de carnavalskostuums in Noord Griekenland. Koebellen en maskers om de wintergeesten te verdrijven kom je ook hier tegen. Na het museum en een 'bakkie koffie' eerst nog even langs de Aldi en dan door naar Oberkirch. Daar is het hardstikke druk. Morgen is het een nationale feestdag in Duitsland en dat is hier goed te merken aan de drukte. Als onze Nederlandse buren hier ook eind van de middag aankomen is het echt puzzelen om een plekje te vinden. Het plaatsje stelt niet veel voor, maar 's avonds komt de verrassing! Tegen zessen komt er een stationcar de camperplaats op rijden. Stopt, doet de achterklep open en haalt er een tafel uit. Er worden een aantal flessen met diverse obstlers en eierlikeur op de tafel gezet, disposable glaasjes er bij en proeven maar. Een plaatselijke wijnboer geeft daar, zo horen we, ieder drie dagen in deze tijd een proeverij waar door de aanwezige camperaars uitbundig gebruik van wordt gemaakt. De verkoop gaat ook heel geod zo te zien. Als het donker wordt komen er kaarsjes op de tafel en het feets gaat vrolijk door. Pas tegen acht uur zit iedereen vol en wordt alles weer ingeladen. Is weer eens iets heel anders dan de bakker die 's morgens vroeg komt......

De route naar Trier gaat voor een groot deel door de Elzas in Frankrijk. Dat is maar goed ook, want vandaag is het in Duitsland de dag van de eenheid en is alles gesloten. Als we de grens over gaan passeren we binnen de korste keren een Lidl en kunnen we toch boodschappen doen, want in Frankrijk is alles natuurlijk gewoon open. Bij Saarbrucken komen we weer Duitsland binnen. In Trier is een heel grote camperplaats die , omdat het een lang weekend is voor de Duitsers, ook behoorlijk vol is. Omdat het al vier uur is en het weer wat somber gaan we vandaag maar niet de stad in. 's Avonds komt er iemand lang voor de betaling en je kan dan ook gelijk opgeven hoeveel broodjes je de volgende morgen wil hebben. Die worden dan zo rond acht uur keurig aan je camper gehangen. Prima service hier.
Zaterdag morgen gaan we na de koffie op de fiets naar het centrum. dat is ongeveer een kwartiertje fietsen vanaf de camperplaats. We zijn al diverse keren in Trier geweest en het is steeds weer leuk om hier te zijn. Gezellige winkelstraten, leuke restaurantjes, enz. Als we terug zijn bij decamper maak ik een praatje met onze Nederlandse buren. Die hebben hun camper net gekocht en maken hun eerste tripje er mee. Even op de borrel vragen dus maar, dat is weer even heel gezellig.

 

Vandaag rijden we via Luxemburg, waar we in Diekirch even Servicen, naar vrienden die in Overpelt in Belgisch Limburg wonen. Onderweg natuurlijk nog wel even tanken, want dat is in Luxemburg wel veel goedkoper dan in andere landen. We blijven vannacht bij onze vrienden staan en gaan morgen dan weer naar huis.
Het was een mooi tripje door een prachtig herfstlandschap. Het Zwarte Woud is zeker een streek waar wij in de toekomst vaken naar toe zullen gaan.
topfoto
neiuwe camper
  
oude camper
Camperreizen van Aad & Marian

Reisverslagen.....................

Foto's..............

Informatie